Adviezen en informatie

Via deze pagina kunt u veel informatie en adviezen vinden over o.a. training,  gezondheid, veiligheid enz.

Aandacht oefeningen 

Het is van groot belang om met je pup een goed contact te krijgen en dat kan het beste tot stand worden gebracht door veel aandacht oefeningen met hem/haar te doen.

Hoe kun je dat doen ?

Allereerst zorg je dat je pup veel speeltjes heeft zonder piepjes ! Daarmee ga je regelmatig met de pup spelen, b.v. weggooien en weer laten ophalen.

Dan pak je een speeltje en houd het in je handen en roept de pup, waarbij je de pup z’n aandacht ervoor probeert te trekken door te vragen of hij het wil hebben. Pas zodra hij heel aandachtig naar je kijkt geef je het speeltje, even laten vasthouden en dan het commando :  “Los”. Dan DIRECT een beloning geven !

Volgende oefening : Met het speeltje weglopen, waarbij je de pup roept en vraagt mee te lopen, liefst vlak naast je. Dan stoppen en zodra hij weer heel aandachtig naar je kijkt het speeltje aan hem geven. Verder zie vorige oefening.

Steeds andere situaties en andere voorwerpen nemen. Het dient erop gericht te zijn dat hij steeds meer aandacht voor jou heeft omdat hij leert en later weet dat alle leuke en lekkere dingen van jou komen. Het oogcontact is daarbij van cruciaal belang. Hij moet je steeds aankijken  en eigenlijk vragen : “En wat nu?  “, “wat gaan we nu doen? “, “wat kan ik nog meer voor je doen ? “ Als je dat hebt bereikt, ben je al een heel eind in de goede richting.

Daarna kun je verder met de training zoals uitsturen, apporteren enz. enz.

 

Hengelo (Gld), april, 2018

 

Henk Bruggink

Advertenties
%d bloggers liken dit: