Castreren bij ongewenst gedrag ?

Castreren als oplossing voor gedragsproblemen ?

Steeds meer zie en hoor je dat mensen hun jonge hond laten castreren, die de puberperikelen nog niet eens te boven is. Soms wordt dat m.i. lichtvaardige besluit zelfs geadviseerd door een dierenarts. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er zoveel opvoedings- en trainingsfouten door de eigenaar van de hond onder het kleed worden geveegd en dan niet gehinderd door enige verantwoordelijkheid noch kennis t.o.v. de hond zijn testikels of eierstokken maar laat verwijderen ! Door de dierenarts wordt daaraan maar al te graag meegewerkt, want kassa is kassa…

Op Google gezien : Castratie bij uw hond? | Krijg nu tijdelijk 20% korting‎Adv.http://www.dierenziekenhuizen.nl/20-Korting

Ontvang 20% korting op alle castraties en sterilisaties bij al onze vestigingen!

Alle apparatuur aanwezig · Uitstekende service · Meerdere vestigingen · 24/7 intensive care

De wetgever is in dit geval zo hypocriet als maar kan. Er mag niet meer bij dieren worden gecoupeerd, want dat is het bewust misvormen/ beschadigen van een levend wezen. Biggen mogen niet meer worden gecastreerd. Maar honden wel: als het baasje zegt dat hij lastig in de hand te houden is…Dat bij castratie een onherstelbare hormonale vernietiging plaats vindt, daar wordt even niet over gepraat of aan gedacht. Het argument dat niet-gecastreerde honden een groter risico lopen op het krijgen van kanker is door recente Amerikaanse onderzoeken volledig weerlegd, zelfs het tegendeel is gebleken. Klik op de link en lees het gehele rapport erover.

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0102241

Editor: Roger A. Coulombe, Utah State University, United States of America

De conclusie kan dus niet anders zijn als : gemakzucht van de eigenaar en omzet voor de dierenarts.

De meest voorkomende argumenten van de eigenaar om voor castratie te kiezen zijn :

  1. hij is zo druk, zet het hele huis op de kop, zenuwachtig, luistert niet, gaat er van door,

In zo’n geval is er duidelijk sprake van een verkeerde of helemaal geen opvoeding en training.

Klik op de link voor alle informatie.

http://www.moniquebladder.nl/castratie-beinvloedt-sociaal-gedrag/

  1. Onze hond plast overal tegenaan, wordt 2x per jaar loops en ons tapijt wordt vies, kortom een dergelijke hond was niet de bedoeling !                Deze mensen hadden een pluchen beest moeten kopen en NOOIT aan een hond moeten beginnen.
  2. Het argument van veel dierenartsen is achterhaald en dient zo snel mogelijk bijgesteld te worden. Voor een dierenarts geldt overigens wel dat hij t.o.v van de argumenten van de eigenaar zeer terughoudend en zelfs kritisch zou moeten zijn.

Ik vind het een grote schande dat heden ten dage zo onnadenkend, onverantwoordelijk en hypocriet wordt omgegaan met onze beste vrienden. Ik zou zeggen : Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook uw hond niet !

Opmerking : Ik heb het NIET over castratie op grond van een medische noodzaak ! Dat zijn totaal andere redenen om voor castratie te moeten besluiten.

 

Hengelo (gld), 17 januari 2018

Toevoeging :

Een deel van het Amerikaanse onderzoek zoals boven vermeld : A study utilizing the Veterinary Medical Database of over 40,000 dogs found that neutered males and females were more likely to die of cancer than intact dogs, especially of OSA, LSA and MCT [15]. This study included no information on age of neutering. The most recent publication in this area is a study of Vizslas utilizing owner-reported disease occurrence in an online survey, in which the incidence of cancers was reported higher in neutered dogs than in intact dogs [16]. The main cancers related to neutering were LSA, HSA and MCT. The occurrence of MC was very low in females left intact.

Onderstaand verhaal is overgenomen van een publicatie door Honden-Coaching Be There

%d bloggers liken dit: