Stokken gooien en apporteren.

Let op :  klik hier voor de beelden van de gevolgen van een stok in de keel !

WAARSCHUWING !

1 febr. 2018

Michel Lunenberg in Flatcoated Retriever Liefhebbers :

Nooit meer een stok gooien vanaf nu. Een heerlijke wandeling door het bos met Peer en Merlijn, en Merlijn was zoals altijd met een stok bezig, voor mij neer leggen, mij vragend aankijken en dan maar weer de stok werpen en hij er achteraan……. Maar toen ging het mis, de stok stuiterde op, kwam terug en schoot bij Merlijn 30 cm zijn keel en slokdram in…hij schreeuwde het uit van de pijn. Dan zakt de grond onder je vandaan, wat doen we nu? Ik bedacht me geen moment en heb de stok in een ruk uit zijn bek getrokken en wat daarna volgde was een vreselijk moment in zijn en mijn leven, bloed en slijm, hij leek te stikken en kon bijna niet meer lopen. Naar huis gebeld om een auto te regelen, na een kwartier was de auto er en met grote snelheid naar de dierenarts in Balk, daarna direct door naar een kliniek in Sneek. Dat was gisteren, vanmorgen is Merlijn geopereerd, de splinters zijn uit zijn slokdarm en keel verwijderd en nu ligt hij aan een infuus bij te komen van een operatie van 2,5 uur. Vanmiddag zijn we bij hem geweest en hebben hem zijn favoriete knuffel gebracht. Vrijdag of zaterdag mag hij misschien naar huis, mits alles goed gaat. Dan volgt een herstel van een paar weken en hopelijk gaat hij weer snel de oude, heel erg lieve Merlijn worden. Met stokken spelen gaan we nooit meer doen, nooit meer! Ik krijg het beeld van Merlijn met die stok in zijn keel maar niet van mijn netvlies, ik voel me schuldig, dit heeft hij niet verdiend. Laat dit een waarschuwing zijn voor jullie allemaal, geen stokken meer gooien vanaf nu want de gevolgen zijn vreselijk als het ineens mis gaat.

Merlijn is na de operatie helaas overleden…….!

 

Een zoveelste waarschuwingspost over stokken… Ik weet het, daar zijn ze weer met hun gezaag…

Ik ben zelf zo een seut, waarvan de hond niet mag spelen met stokken. Vandaag gingen we dus lekker met een paar honden naar de losloopweide. Alles ging goed. Balletjes mee, zonnetje, hondjes…
tot een vrouw een stok nam en river, mijn border collie, begon uit te dagen tot spel. Ik riep nog, niet met een stok! Maar het was te laat. De vrouw gooit de stok, de stok landt in een molshoop, river pakt hem, en krijst het uit.

De vrouw moest lachen, mijn hart stond stil… En daar sta je dan. Op een hondenweide, ver van huis, met een hond met 2 gaten in zijn mond. Een ingangswonde en een gapend gat waar de stok is uit gekomen. Geen vitale delen geraakt, geen slagaders. Wat hebben we geluk gehad.

Hoppa met de hond naar de dierenarts, onder narcose, intubatie en hechten maar…
De foto’s spreken voor zich.

Wij hebben geluk gehad, maar besef dat niet alle honden hier überhaupt levend uit komen.

Deel deze post gerust verder zodat iedereen gewaarschuwd wordt… Honden en stokken, het lijkt een onschuldige combinatie, maar dat is het niet!

 

 

%d bloggers liken dit: