GGA training

 

NIEUW      NIEUW     NIEUW     NIEUW     NIEUW     :

Voortgezet onderwijs bij KYNORA : de GGA cursus :

Gedrag / Gehoorzaamheid én Apporteertraining.

Aanmeldingsformulier voor cusussen

Bij een gewone gehoorzaamheidscursus houdt het op als de hond komt, volgt, zit, af en blijf kent…….maar voor de honden is het meestal niet meer uitdagend en erg saai. En dan valt er een leegte waar veel mensen geen raad mee weten… Heel vaak  denkt men dat na de puppycursus en/of gehoorzaamheidscursus de opvoeding /opleiding wel goed is zo en doe men verder niets ! Dat is hetzelfde als uw kind na de basisschool niet meer naar school te laten gaan. Maar dat is nou net het verkeerde, want zodra uw hond ca 6 – 7 maanden wordt, dan komt de pubertijd bij uw hond en komt de rebel in hem/haar boven en is uw hond ineens een lastig te hanteren huisgenoot….. Voorbeelden : het volgen wordt slordig of zelfs onmogelijk, trekken aan de riem, niet willen terugkomen enz. Dat kunt u ondervangen en sturen door met uw hond te blijven trainen waarbij de uitdagingen steeds groter moeten zijn en u van uw hond meer gaat vragen. Het is belangrijk dat uw hond wordt opgevoed èn opgeleid tot een zo hoog mogelijk niveau.

Hondenschool Kynora biedt nu een combi cursus aan van gedrag, gehoorzaamheid en apporteren voor alle honden (stamboom is niet belangrijk.)  Deze GGA cursus is het voortgezet onderwijs voor uw hond, waarbij de lessen steeds uitdagender en moeilijker gaan worden zowel voor uw hond alsook voor u. Het zal u veel profijt opleveren omdat u en uw hond elkaar beter gaan begrijpen en beter gaan communiceren. Het contact met uw hond zal sterk verbeteren, waardoor de hond steeds meer voor u zal willen doen.

Eerst wordt een eenvoudige test gedaan om het trainingsniveau van uw hond te bekijken en of uw hond past in een van onze groepen.

Zodra het trainingsniveau van uw hond voldoende is voegen we het gehele apporteerprogramma er stap voor stap aan toe. We werken daarbij met canvas dummy’s en NIET met dode dieren.

Er zijn diverse soorten apporten : b.v. markeerapport, waterapport en verloren apport en dat in oplopende moeilijkheidsgraden. U zult ervaren hoe spannend dat is,  zowel voor uw hond als uzelf.  Als  uw hond eindelijk na minuten wachten toch heel trots met die dummy uit het bos komt  en die netjes aan u afgeeft, dan zult u ervaren dat u een “werkmaatje”  heeft die je om een boodschap kunt sturen ! Vooral bij het verloren apport, waar het aankomt op het neusgebruik van uw hond, zult u versteld staan wat uw hond kan. Maar dat vereist wel training met veel geduld en inzet van de begeleider.  Als u meer wilt weten bel dan 0575 – 46 32 05 of o6 – 520 86 224 of meldt u aan d.m.v het aanmeldingsformulier op deze website.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWAA_4143

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers liken dit: