Nieuws

De volgende Kynora Working Test is op 6 april 2019

voor Spaniels, Retrievers, Staande Honden, Waterhonden en Poedels! Ook honden zonder stamboom en kruisingen uit de genoemde categorieën kunnen inschrijven. Minimum leeftijd van de hond : 9 maanden op 6 april 2019. Deze Working Test wordt gehouden in een van de mooiste en historische gebieden van de Achterhoek n.l. in het Goor bij Aalten.  Het natuurgebied is onbewoond en grenst aan natuurgebied de Vennebulten. Vanaf Aalten tot Zelhem loopt een hoge zandrug door beide van oorsprong moerasachtige gebieden.. Over die zandrug waren eeuwen geleden de z.g. Hessenwegen om toch met paard en wagen vanuit het grensgebied naar de handelssteden Zutphen en Zwolle te kunnen komen. Deze oude handelsroute heet op de plaats van onze Working Test : de “Romienendiek” en is inderdaad al door de Romeinen gebruikt die ons land introkken. Vanaf herberg/stalhouderij de “Radstake”  richting Halle heet de route de Landstraat en eindigt bij de “Landeweer” in Halle, daarna heet de route tot bij ons in Hengelo de Aaltenseweg. Halverwege komt men dan nog langs boerderij “Quatre Bras”. Deze hele route werd ook door Napoleon gebruikt en hij overnachtte bij de “Radstake” en bij “Quatre Bras”. Dus een streek met nogal wat historie. Wij dachten dat het wel leuk zou zijn om de deelnemers aan onze Working Test weer eens een heel ander stukje Achterhoek te laten ervaren.

Inschrijven : Klik hier

Aanmeldingsformulier voor cursussen

NIEUW      NIEUW     NIEUW     NIEUW     NIEUW     :

Nieuw bij ons is de mogelijkheid een cursus te volgen waarbij “clickertraining” wordt toegepast, waarbij de hond wordt geactiveerd om op een zeer positieve, diervriendelijke manier sneller te leren.  Klik hier voor de pagina cursussen over de clickertraining.

U kunt zich doorlopend aanmelden voor de volgende cursussen bestemd voor alle rassen en uiteraard ook voor niet rashonden en look-a-likes zonder stamboom.

NIEUW      NIEUW     NIEUW     NIEUW     NIEUW     :

DE KYNORA GGA cursus : Gedrag / Gehoorzaamheid én Apporteertraining.

(zie pagina cursussen)

 

  • Puppycursus
  • Cursus voor jonge honden
  • cursus voor gevorderde honden
  • cursus GGA en tevens apporteertraining (met canvas dummy’s)
  • speciale jachthondentraining (alleen voor spaniels, retrievers en staande honden en jachthonden kruisingen zonder stamboom)

Vraag ons om meer info  en bel :  0575 46 32 05 of 06 – 520 86 224

 

Kynora jachthondenschool levert geen wonderen, maar helpt u om fouten in de opvoeding van uw pup te voorkomen en begeleidt u bij de training van uw hond tot een trouw maatje. De jachthondentraining, die bedoeld is om uw hond voor de praktijkjacht of voor wedstrijden op te leiden., maar….stel u gaat 20 – 30 dagen per jaar op jacht of u schrijft in voor hetzelfde aantal wedstrijden. Dat betekent tevens dat uw hond minimaal 335 dagen per jaar gezinshond is. (en geen kennelhond). Het goed functioneren in en om het huis is dus bijna 10 keer zo belangrijk ! Denk niet dat de training allemaal vanzelf gaat, er wordt van u wel degelijk het e.e.a gevraagd om uw doel te bereiken.  Zoals geduld, doorzettingsvermogen, discipline maar vooral liefde voor uw hond. Het belangrijkste doel is,  dat uw hond een goed opgevoed en getraind lid van uw gezin wordt.  Uw kinderen leren op school veel, maar een belangrijk deel van de opvoeding van uw kind is voor u. Met uw hond is dat precies hetzelfde !

Het Springkonijn 

Het verschil tussen een jakkerhond en honden die goed onder appèl zijn !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: