Puppy cursus

 

De Kynora puppycursus met veel plezier voor pup en voorjager.

De puppy cursus is bedoeld voor alle pups vanaf de leeftijd van ca. 9  weken. Dit is een combinatie van gehoorzaamheidtraining en jachttraining. Al onze cursussen bestaan uit blokken van 10 lessen. Afhankelijk van de vorderingen van de voorjager (cursist) en pup kan de pup op de leeftijd van 7 tot 8 maanden het gewenste niveau voor het puppy-certificaat (zie afbeelding) hebben bereikt.Certificaat Puppy cursus

Aanmeldingsformulier voor cursussen

Enkele foto’s van de puppycursus. 

Puppytraining thuis.

De eerste week moet je pup eerst acclimatiseren thuis. Ons boek “Alles wat je zou willen weten over een pup” is een echte aanrader want daarin worden alle details over de thuistraining en andere leuke, leerzame oefeningetjes beschreven. In dit boek lees je, hoe je stapsgewijs een goede, warme, positieve band met je pup kunt opbouwen, wat essentieel is voor de verdere training. Je pup dient eerst stapel verliefd op je te worden !

Advies : Begin met je pup meteen op de jachthondencursus als hij/zij 9 weken oud is. Denk er om dat je moet voorkomen dat je pup overal achteraan gaat jakkeren. Zie daarover in het boek “Oeps ik heb een jachthond” bladzijde 91. Bij veel gehoorzaamheidspuppycursussen mogen de pups meestal voor of na de les met elkaar ravotten en jakkeren. Dat is niet onze zienswijze om een pup gehoorzaamheid te leren en aandacht voor zijn baas te hebben. Deze zogenaamde ‘socialisatie cursus’ is absoluut niet verenigbaar met hetgeen voor jachthonden belangrijk is.

Aandachtsoefeningen

De aandachtsoefeningen van een pup zijn uitermate belangrijk ! Als je geen aandacht geeft, krijg je het ook niet ! En als de pup geen aandacht heeft voor je, kun je geen band met hem opbouwen en blijft de training in het niets hangen. Thuis oefenen met leuke speeltjes en steeds weer zijn aandacht proberen te trekken, waarbij de beloning voor die aandacht zeker ook hoort in de vorm van snoepjes, maar ook heel veel “braven”, geknuffel en lieve woordjes, praten, praten tegen hem op een vragende toon…… Net zo lang tot hij aandacht heeft voor alles wat je doet, je bewegingen, dingen pakken enz. enz. Hij moet je op de hielen gaan lopen tot vervelends toe ! Overal mee naar toe willen, alles willen weten enz. dus: aan de slag !  

We zien het steeds vaker dat de hond later geen aandacht heeft voor zijn baas en het hem geen barst kan schelen wat de baas wil. Uiteindelijk wordt de hond een onbestuurbaar projectiel. Dat heeft meestal tot gevolg dat de baas heel erg gefrustreerd raakt en soms maar stopt met de training. Jammer van het missen van de basisoefeningen met je kleine pupje. De foto laat duidelijk zien wat ik bedoel met goede aandacht en een hond die je aanbidt ….. ! 

Aandacht foto

Bericht van Wim Breedveld aan alle puppy cursisten.
 
Beste allemaal,
Ik ga deze groep verlaten. Niet omdat we stoppen met trainen bij Kynora, maar omdat Djibbe en ik vanaf nu op de zondag gaan trainen bij/in de C-groep.
Als klein pupje is Djibbe in december (op een leeftijd van 10 weken) begonnen met wat toen, vanwege de corona-maatregelen, nog haast privé-les was. We zijn nog steeds erg dankbaar dat jullie, Henk, Aloys en Hans, het welzijn van de pups zo op de eerste plaats zijn blijven zetten en ook onder deze (ook organisatorisch) uitdagende omstandigheden tijd zijn blijven maken voor het trainen.
Het apporteren (en dan vooral het vasthouden bij het terugbrengen) ging Djibbe altijd vrij lastig af, maar door alle training en tips kwam daar de afgelopen 2 maanden ook een sterk stijgende lijn in. Ook niet in het minste omdat hij op de training zoveel prachtige honden ziet werken.
Ik wil jullie, mede-cursisten èn trainers, hiervoor allemaal hartelijk danken voor het ontzettende leerzame en leuke afgelopen half jaar. Ook namens mijn vrouw en twee dochters, die ook genieten van hun huisdier. En uiteraard ook uit naam van Djibbe… een poot🐾

 

 

%d bloggers liken dit: