Puppy cursus

Enkele foto’s van de puppycursus van 30 mei 2020.

Juno, op de 1e foto is inmiddels naar de C groep gegaan.

Aanmeldingsformulier voor cursussen

De Kynora puppycursus met veel plezier voor pup en voorjager.

De puppy cursus is bedoeld voor alle pups vanaf de leeftijd van ca. 9  weken. De eerste beginselen van de gehoorzaamheid worden in deze cursus behandeld. Al in de puppycursus worden elementen ingebouwd die een voorbereiding zijn op de Jonge honden Cursus en de C en B jachthonden cursussen. De cursus bestaat uit 13 lessen van 1 uur.

Puppytraining thuis.  Wilt u gebruik maken van onze puppy coaching ( vooral als het uw eerste pup is )  bel dan even met 0575 – 46 32 05. Het is van cruciaal belang om de pup thuis goed en consequent op te voeden en dus zeker ook thuis een goede band met uw pup op te bouwen, zodat uw pup ook op de puppycursus een goed contact met u heeft.  Uw pup dient eerst stapel verliefd op u te worden ! Als uw pup en u een hechte band hebben en heeft geleerd dat het de moeite loont om voor de “baas” dingen te doen, gaan we de uitdagingen uitbreiden en geleidelijk de opdrachten moeilijker maken. Het is vooral belangrijk dat de pup vrolijk en met plezier werkt en het moet vooral uit zijn gedrag blijken dat hij het steeds leuker gaat vinden !

Advies : Begin met uw pup meteen als hij/zij 9 weken oud is en begin meteen bij een (jacht) hondenschool ! Denk er om dat u moet voorkomen dat uw pup overal achteraan gaat jakkeren ! Bij “gewone” gehoorzaamheids puppycusussen die perfect kunnen zijn voor huishonden zijn de trainingen soms in strijd met hetgeen voor jachthonden belangrijk is. Zeker als men later met de hond wil gaan jagen of wedstrijden wil gaan doen.

Voorbeeld : Een van onze cursisten vertelde dat haar pup niet mocht zitten op haar eerste gehoorzaamheids puppycursus, omdat dat een onnatuurlijke houding zou zijn ??? Het is niet te geloven wie dat verzint, want het zitten op commando of fluit is een van de eerste dingen die je een pup dient te leren. Bij jachttraining, maar ook voor je de straat over steekt !

Vanmorgen op 28 april 2018 de eerste keer het schot geïntroduceerd bij de puppy’s. Het was geen probleem, dus we hebben goede hoop dat ze schotvast zullen zijn. De jongste (Friesche Stabij/Wetterhoun) vond wel dat hij zich even moest laten horen.

De aandacht oefeningen van een pup zijn uitermate belangrijk ! Als je geen aandacht geeft, krijg je het ook niet ! En als de pup geen aandacht heeft voor je, kun je geen band met hem opbouwen en blijft de training in het niets hangen. Thuis oefenen met leuke speeltjes en steeds weer zijn aandacht proberen te trekken, waarbij de beloning voor die aandacht zeker ook hoort in de vorm van snoepjes, maar ook heel veel “braven”, geknuffel en lieve woordjes, praten, praten tegen hem op een vragende toon…… Let zo lang tot hij zelfs aandacht heeft voor alles wat je doet, je bewegingen, dingen pakken enz. enz. Hij moet je op de hielen gaan lopen tot vervelends toe ! Overal mee naar toe willen, alles willen weten enz. dus: aan de slag

We zien het steeds vaker dat de hond later geen aandacht heeft voor zijn baas en het hem geen barst kan schelen wat de baas wil. Uiteindelijk wordt de hond een onbestuurbaar projectiel. Dat heeft meestal tot gevolg dat de baas heel erg gefrustreerd raakt en soms maar stopt met de training. Jammer van het missen van de basisoefeningen met je kleine pupje. De foto’s laten duidelijk zien wat ik bedoel met goede aandacht en een hond die je aanbidt ….. !

Bestelformulier voor boekje

 

 

 

%d bloggers liken dit: