B- Training voor Spaniels, Retrievers en Staande honden

Enkele foto’s van de B groep van 31 mei 2020, waarbij een (vaak onbekende) Franse Waterhond, de Barbet

 

        Inschrijven voor deze cursus :

 Aanmeldingsformulier-voor-cursussen

 

De cursus voor het B niveau bestaat ook uit een aantal modules van 13 lessen van 1 1/2 uur. De honden dienen het C niveau te hebben om te kunnen deelnemen.

Bij de B cursus kan de cursist kiezen voor de richting :

Schema van de exameneisen van de KNJV  B proeven

  • Proef A t/m E zie de C training.

 

  • Proef F: Verloren apport te land.

Proef F: Handhaven in de huidige vorm. In plaats van een eend wordt gebruik gemaakt van een wild is konijn. Afstand variabel van 30-50 meter afhankelijk van lokale omstandigheden. Konijn wordt meermalen gebruikt.

  • Proef G: Markeerapport te land.

Proef G: Handhaven in de huidige opzet. Het gebruikte wild is een zwarte kraai of roek. Er wordt van de wind af geworpen.  Doet meer recht aan praktijk en lost het probleem op dat kraai lichter is en moeilijker tegenwinds kan worden geworpen.

  • Proef H: Apport over diep water.

Proef H: Handhaven. Eend wordt meerdere malen gebruikt.

 

HIerna komt dan de A training : het dirigeren en de sleep. Deze training wordt tot nu toe niet gegeven bij Kynora, omdat dit echt voor wedstrijden bedoeld is.

Proef I: In een V vorm liggen er twee duiven in het veld (blind). Een duif op 100 meter en een duif op 130 meter. De duiven liggen 50 meter uit elkaar qua breedte. Beide duiven mogen in lijn worden geapporteerd. Voorjager geeft aan welke duif hij eerst kiest. Deze moet dan ook eerst binnen komen. Verloren zoekend de duif vinden is een onvoldoende.

Bekijk hieronder het filmpje van proef I

Proef J: Handhaven met dien verstande dat de hond niet over water hoeft te worden gestuurd. Voorjager stuurt de hond naar de valplaats van “kleine gans”. Sleep eindigt in of bij water. Deze opzet doet meer recht aan de praktijk.

Bekijk hieronder het filmpje van proef J

 

%d bloggers liken dit: