Spaniel Training

 Inschrijven voor deze cursus :

Aanmeldingsformulier-voor-cursussen

Een fantastisch fIlmpje over het jagen voor de voet met een spaniel!  Dat kon in Nedeland zo’n 30 jaar geleden ook nog, vooral in de duinen. Maar sinds de vossen alle fazanten hebben opgevreten en er geen fazanten meer mogen worden uitgezet om de stand op peil te houden, is het hier zeldzaam als je een fazant ziet !  De training van spaniels voor deze specifieke manier van jagen wordt daardoor ook steeds kunstmatiger, omdat je ze nauwelijks nog voor wild kunt brengen.

 

De speciale Spaniel Training

(op afspraak)
De spaniel training is een aparte training die uitsluitend voor de spanielrassen bestemd is. In deze training ligt de nadruk op het werken voor het schot, dicht onder het geweer. Een spaniel pup dient zelfs al bij de fokker met het geven van de voerbak het zitten op bevel “met de paplepel te worden ingegoten” !  Dat is uiterst belangrijk omdat het zitten op fluit, schot en opgaand wild voor een spaniel heel belangrijk is. Wordt dat op zeer jonge leeftijd (vanaf 6 weken) overgeslagen door de fokker en de nieuwe eigenaar dan is het later veel moeilijker om de pup dat alsnog te leren ! De spaniel training is gedeeltelijk geintregeerd in de normale basistraining voor retrievers ( de basis gehoorzaamheid, appèl en apporteertraining). De specifieke spaniel training volgt na de basistraining.  Daarnaast dient al aandacht te worden gegeven aan het specifieke “voor het schot” werk van een spaniel. Het jagen onder het geweer binnen een afstand van max. 25 meter is de taak voor de spaniel. Het zitten op de fluit op afstand wordt geoefend evenals de steadiness en het voorjagen in lichte dekking.

Indien u met uw spaniel in de praktijk wilt jagen of

aan veldwedstrijden voor spaniels wilt deelnemen

neem dan even contact met ons op.

De spanielcursus is bedoeld voor alle Spaniel variëteiten die de puppy cursus hebben voltooid of het noodzakelijke niveau hebben en bestaat uit een aantal modules van 13 lessen

.

 

 

 

 

 

Wat een Spaniel beslist NIET moet leren.

  1. Op grote afstanden sturen/dirigeren omdat hij dan leert om te jagen verder dan 25 meter !
  2. Een sleep uitwerken, want hij leert dan een spoor te volgen van wild dat al lang weg is.

Wat een Spaniel WEL moet leren:

  • perfecte steadiness.

  • het voorjagen in de dekking.   http://youtu.be/FZKV8jvQTSg

  • het zitten op de fluit, schot en opgaand wild.

  • Alle apporten.

     

 

%d bloggers liken dit: